Tuesday, January 31, 2012

Sandy is not domestic...

Igår var en bra dag! Och idag också!

Igår efter jobbet kom Stephen, en kompis hem till oss för att ta en massa foto på mig. Yep, jag skulle agera modell ett par timmar. Det blev jättefina bilder. Här är hans album på Flickr. Det heter Sandy is not domestic, därav titeln på inlägget.

Och när jag kom hem så hade min karl varit och hämtat paket på posten och där var min fantastiska Diane von Furstenberg jacka som jag har längtat efter, och den satt bara helt perfekt. Jag var så glad att jag var tvungen att dansa en liten runda i mitt rum!

Solen skiner ute och jag har bara ett par timmar kvar härinne, sen ska jag klippas hos fina Rosa på Loukita. Resultatet får ni nog se senare.

Hepp hepp!

Monday, January 30, 2012

Sista dagen..

..är det imorgon!! Jag fattar inte att jag har gått igenom 30 dagar med fitness fighten men jo, det har jag gjort.
Det ska firas med en klippning! Nu är jag så trött på att skriva om träning så jag lovar att det aldrig mer kommer att bli det!

Hela helgen kommer att ägnas åt roller derby, det ska bli fantastiskt som omväxling. Malmö kommer hit och vi ska spela övningsmatcher, dvs scrimmage och jag ska åka rullor för första gången sedan 19 november! Tjohoo!

Thursday, January 26, 2012

Eeeh vad?

Alltså jag har varit så fruktansvärt trött idag. Redan imorse var det tugnt och det blev inte särskilt mycket bättre under dagen. Jag sa till mig själv att jag iallafall skulle gå och träna om jag så bara skulle gå på löpbandet under cardio delarna.

Men så blev det ikke! Jag har världens rus nu för jag har aldrig sprungit så bra och snabbt i hela mitt liv. Och dessutom la jag till 10 min extra cardio. Idag är också första dagen man inte fick ny övning från Fitness Fighten utan man skulle välja sina favortier. Så det har varit ett underbart pass!

10 min löpning 10,8km/h
Bensträck - mage 30x2
Benböj med skivstång 12kg 15x2
Omvänd flyes - bröst 5kg 15x2
10 min löpning 11,1km/h
Rygglyft 15x2
Benböj på ett ben på balansboll 30x2
Saxen - mage 30x2
10 min löpning 11,3km/h
Fällkniv med hantel - mage 6kg 15x2
Breda beböj med hantelpull 9kg 15x2
Tricepsdips 15x2

Så jäkla gott! Fråga bara om ni vill ha förklaring på nån övning!

Wednesday, January 25, 2012

Kolla!

Jag har startat en bakblogg! Jajamen! Nu sker det! Jag älskar ju det här med bakandet ju!

Kolla på Cookies and Cakes
Förresten, idag är det dag 24. Mindre än en vecka kvar. Och det känns grymt! Jag är fan grym som har klarat detta! Ska bli så roligt att hålla kvar i de goda vanorna men samtidigt komma in i den vanliga träningen också. Yey!

Monday, January 23, 2012

Dag 22

8 dagar kvar! Och fy fan vad jag har tränat idag! Lade till 10 min cardio mitt i FF passet. Intervall backlöpning/gång och sen poweryoga på det. Jag är helt slut.

Dock upplevde jag nåt märklig endorfinrus i mitten av träningen när allt bara flöt på. Jag vill nästan lägga mig på golvet och bara skrika av lycka. Sjukt men sant!

Nu blir det True Blood. Godnatt!

Skoooooor!!

Hmm,nu gjorde jag det igen. Gick fullständigt amok på reaskor. Denna gång var det iallafall praktiska skor (nästan) och inte bara superhöga stiletter.
I vilket fall som helst, Six Feet Down har rea så jag slog till på ett par nya träningsskor, Air Max 90 och ett par fina balleringa från Jeremy Scott for Adidas. Helt underbara, eller hur?


I just bought two pair of wonderful shoes on sale! I just love both of them!

Saturday, January 21, 2012

Dag 20!!

Helt galet! Två tredjedelar är gjorda! Igår blev det bara 6km löpning men idag blev det hela passet plus 30 minuters powerwalk. Dejligt!

Igårkväll var vi och såg Demented Are Go på Pumpehuset.Det var sjukt bra och de slutade aldrig spela. Jag tror nästan att de spelade i två timmar. Lyckat var det iallafall!

Och igår belönade jag mig rejält för att jag har varit så duktig dehär 20 dagarna. Jag köpte en ansiktskräm och tvätt från Chanel samt den fantastiskt fina skinnjackan från Diane von Furstenberg som jag fann på eBay till halva priset. Tjohoo!

Thursday, January 19, 2012

Idiot..

..ja jag får väl erkänna att matte inte är min starka sida! Eftersom jag är klar med Fitness Fighten den 31 och idag är det den 19 så är det ju idag det är dag 12. Jaajaaa...
Har tränat som vanligt idag men var tvungen till att hoppa över yogan för att jag blev sen från jobbet. Dock blev det just en liten promenad. I snöfall!

Imorgon ska jag till Oslo på möte och där ska tydligen vara kallt!

Wednesday, January 18, 2012

12 dagar kvar!

Ja tänka sig!! Helt plötsligt kan man skriva 12 dagar kvar, istället för att räkna upp kan man räkna ner! Det är ju sjukt vad tiden har gått snabbt.

Överlag har allt gått bra tycker jag! Maten har funkat om än att jag har lagt till en frukt när hungern/illamåendet har varit för stort. Men det är ju ingenting i det stora hela.

Träningen har också funkat bättre än bra trots att det är motigt ibland. Dock glädjer jag mig till att ha lite fler valmöjligheter än att träna FF passet varje dag. Det kommer att bli mycket roligare när man kan kombinera det med roller derby/lite längre löpning/enbart power yoga.

Roller derby är nåt jag saknar nu! Sjukt mycket! Men knät är bättre så planen om att komma tillbaka första helgen i Februari funkar nog!
Bästa laget på en bild tagen av Peter Troest under Nordiska mästerskapen i September. Jag är i mitten med bruten arm, fungerade som benchmanager tillsammans med CaterSkater.

Tuesday, January 17, 2012

Argh!

Skulle precis beställa nya skor och en yogamatta (den där peppen ni vet..) Då funkar inte mitt kort på Sportamore! Va? Jag har ju pengar!

Idioti! Det verkar inte som att jag får köpa nåt för att peppa mig själv!

Monday, January 16, 2012

Psst..

Ikväll är det premiär på den danska motsvarigheten till Miami Ink. Tattoo Salonen
Vår kompis Christian är en av tatuerarna och han bjuder på premiärvisning ikväll. Det ska bli skoj!

Dag 15!! Halva tiden har gått!

Tjohoo! Det är dag 15 och jag tycker att jag har klarat den här utmaningen galant hitintills! Såklart har jag haft två små men planerade avsteg (min födelsedag, vin)och julfesten med Derbytjejerna i lördags (lite extra mat och liten bit kaka).

Igår hade jag ställt klockan på 10:00 för jag trodde att jag skulle köra yoga kl. 12:00 och jag skulle hinna träna innan. När jag vaknar till kl 9:00 så bestämmer jag mig för att jag är trött och ska avanmäla den, men då ser jag att det är försent och att den börjar kl. 10:00!! http://www.blogger.com/img/blank.gif
Fick lite panik men kastade mig upp, åt frukost och stack iväg. Och det är jag sjukt tacksam för att jag faktiskt gjorde!
Jag har ju försökt mig på det här med yoga ett par gånger, dels intro pass och ett par pass Hatha yoga. Men igår så var det som stod på schemat, det är Fitness World's version av poweryoga och shit vad kul det var!
Nu har jag hittat min form av yoga! Ska faktiskt gå ikväll också.

Apropå att det var 15 dagar idag så skulle jag beställa nya skor och löpartights. Men tightsen jag ville ha är slut! Skit! Skulle aldrig ha tipsat Swede Hurt om dem. Hehe. Nä men jag får väl hitta nåt annat..

I've done half of my training month today. It feels good and it's going great!
And yesterday I found my type of yoga. It's called Flow yoga and it's a form of poweryoga. It's fantastic. I'm going there tonight as well!

Friday, January 13, 2012

Lunchträning på dag 12

Jag hade en toppenfödelsedag igår. Åt väl lite mer än planerat men inget frosseri. Lite vin slank ju ner också. Är förvånansvärt pigg idag men det är väl för att solen lyser från en klarblå himmel.

Igår iallafall så gick jag hem från jobbet kl 12 (då spöregnade det minsann). När jag kom hem fick jag en bukett röda rosor samt två paket från mamma och pappa. Paketen innehöll en extern hårddisk och ett par byxor från Tiger of Sweden. Karlens paket är hemligt än så länge men jag ska visa när det är dags.

Vi tog oss ut när det slutade regna, gick en runda över Nørrebro och tittade lite i mina favorit affärer. Gick och drack kaffe och hade det allmänt mysigt. Kl 20 mötte vi Christian och Karen för sushi och vin på Susu. Fantastisk mat som vanligt och trevlig sällskap. Kvällen avslutades på den lokala puben med massor av folk och lite vin.

Idag är jag som sagt rätt pigg och passade på att träna på lunchen. Det var fasiken gött alltså. Mycket mer energi än på morgonen och ändå vara klar när dagen är slut. Det ska absolut göras flera gånger.

Nu ska jag njuta av att det är fredag och att jag förutom igår har klarat de här 12 dagarna alldeles galant och att det fortfarande känns kul! Upp i sadeln igen!

Thursday, January 12, 2012

Födelsedag! Och dag 11

Idag är min födelsedag! Tatadaaaa! Jag blir hela 29 år gammal. Usch och fy!
Imorse steg karlen upp med mig kl 6 för att dricka en koppe te innan jag skulle hasta iväg till gymet. Han sjöng också den danska födelsedagssången. Sen vid halv sju ringde mamma och pappa och sjöng den svenska sången.

På gymmet var det hårt och jobbigt och jag ångrade lite att jag har startat den här Fitness Fighten men det är bara att bita ihop och fortsätta. Det går säkert bättre imorgon. Idag ska jag dock "fuska" lite och dricka ett glas vin till middagen ikväll.

På jobbet har de satt upp svenska och danska flaggor på mitt skrivbors och igårkväll bakade jag muffins till dem. Blev de inte fina?

Tyvärr gick min sprits sönder mitt i alltihopa så jag var tvungen till att använda en liten syll. Så det blev tyvärr inte så fint som det skulle ha blivit.

Idag ska jag gå hem kl 12.00 och fira hela dagen. Det avslutas med sushi middag tillsammans med några vänner. Myysigt!

Wednesday, January 11, 2012

Dag 10

Idag har 10 dagar gått, även om att jag inte har tränat ännu. Träning blir det ikväll då det blir styrka/cardio som vanligt men följt av en timmes Hatha yoga.

Men enligt Fitness Fighten så ska man mäta sig var 10:de dag. Jag har valt att bara mäta mig och inte väga mig för vågen och jag är aldrig särskilt goda vänner.
Jag mätte mig imorse och trodde väl att jag skulle ha tappat ett par centimeter men det var faktiskt 6!


6 cm över naveln. Det är inte illa!

I've lost 6 cm around my waist during 10 days, actually just 9 days for the training today will be tonight. But it's really good work!

Tuesday, January 10, 2012

Gäääsp!

Gud jag är så trött. Det är helt galet. Ligger i soffan och bara glor.
Har inte mått så bra under eftermiddagen. Jag kör ju denhär dieten nu och jag antar att den innehåller för mycket mjölkprodukter för att min kropp ska känna sig ok.
Sista målet idag får nog bli nåt annat än kvarg.
Det jobbiga är att jag vet att i Sverige kunde jag fått alla produkter jag ska ha fast utan laktos, men i Danmark är de sjukt efter. Det enda som finns är laktosfri mjölk.

Jaja jag vet att jag tjatar om träning och mat men det är intressant att se om jag klarar de här 30 dagarna.

Nåt annat som tar min tid just nu är att jag vill få sålt mitt hus och köpt en lägenhet. Jag kan inte sluta tänka på det!

I'm so tired and I want an apartment. The diet is going well but I think that it includes all to much dairy products. Will have to eat something else as my last meal tonight.

Dag 8 och 9

Usch jag tycker att träningen har varit hård nu två dagar i rad. Det har inte blivit mycket extra utöver grundpasset. Igår blev det 5 min hopprep, några extra situps och idag 2 min löpning för att få upp pulsen. Dock har jag ökat i vikt på många av styrkeövningarna så det ger väl också sitt till.

Idag har jag varit extremt hungrig. Har dock klarat mig fint enligt schemat förutom för ett päron som kändes livsnödvändigt i samband med frukosten. Men jaja, cravear kroppen päron och inget annat så ska jag nog inte klaga.

Skönt dock idag att jag la träningen på morgonen, då blir det hela 36 timmar till imorgon kväll så då kanske man är utvilad och återhämtad igen.

Har sett att alla som började den 1 januari har mätt resultat idag. Jag står lite i valet och kvalet om att göra det imorgon. Vet inte om jag ska vänta tills allt är över istället.

Sunday, January 8, 2012

Dag 7 - Life is good!

Jag har sovit 11 timmar inatt! Fattar ni?
11 timmar! Jag tror aldrig att det har hänt förut.

Iallafall var det nog det min kropp behövde. Vaknade kl 11 och gick upp och bakade proteinrika scones efter eget recept, de blev faktiskt skitgoda. Eftersom jag gick upp så sent så hoppade jag över lunchen och åt lite stadigare frukost istället.

Sen blev det en halvtimmes promenad med min karl.

Träningen efter mellanmålet gick som en dans idag. Det var fantastiskt att känna och jag dubblade konditionen så det kändes verkligen toppen. Dessutom så powerwalkade jag både dit och hem.

För er som inte tränar Fitness Fighten så såg mitt program med dubbel cardio ut såhär.
Normalt har man bara cardio 1 och cardio 2.

Powerwalk till gymmet 10 min
Cardio 1: Löpning 11 km/h 10 min
Styrka A 3 övningar 2x15 reps
Cardio 2: Rodd 2,1km på 10 min
Styrka B 3 övningar 2x15 reps
Cardio 3: Löpning 10,5 km/h 10 min
Styrka C 3 övningar 2x15 reps
Cardio 4: Nedvarvning löpning 9,5 km/h 10 min
Stretch
Powerwalk hem från gymet 10 min

Jag tror det gör upp för igår och det är så härligt att kunna träna när man känner att man har allt att ge!

Saturday, January 7, 2012

Dag 6

Idag blev det faktiskt ingen träning. Endast de tre första övningarna utförda, men jag hann faktiskt inte. Hela kvällen igår och dagen idag har jag klängt som en apa på stegar och målat sjukt mycket i mitt gamla hus som ska säljas.
Inte så kul kanske men nödvändigt och lite motion får det ju iallafall räknas som.



Jag tänker att jag kan ta igen lite imorgon genom att träna lite extra cardio.

Maten har iallafall gått bra och idag när jag var ute och käkade med tjejerna för att Anna fyllde 30 blev det kycklingsallad och mineralvatten. Uuuhuu vad tråkigt, sen gick jag hem. Jag har faktiskt inte lust att gå på fest nykter när alla andra toppar!

I've not been training today, just painting. It will do as exercise for today.

Friday, January 6, 2012

Day 5

Trött men allt har gått bra idag. Har lyxat lite med sushi där jag plockade bort det mesta av riset och avslutat precis med kvällsmålet, kesella och hallon.

Sitter just nu och tittar på lite nagellack och annat. Detta från China Glaze är fantastiskt! Vilken färg! Och vilket namn! It's alive!!

Thursday, January 5, 2012

Day 4

Japp!! Idag gick det mycket bättre! Var sjukt trött hela dagen och när jag cyklade till gymmet men jag gjorde hela passet + 20 extra situps och 15 min extra löpning. Inte illa!

Var jättehungrig när jag kom hem så jag slängde ihop lite quornfärs med jalapenos, paprika, bulgur, gurka, keso och massa chili. Det blev faktiskt gott!

Det verkar som alla andra har upplevt att på femte dagen blir det hela lite lättare så det hoppas jag att det blir för mig också!

Day 3 (igår alltså)

Ja, jag orkade fanken inte skriva när jag kom hem igår. Det blev dusch, film i sängen och sova sova sova!

Jag tränade på min maxpuls igår kunde jag känna när jag drog upp tempot på löpningen kanske lite för mycket för en otränad Sandy, men det var rätt skönt när det var klart.
Efter dagens pass som jag också ökade alla vikter på blev det Yoga för att sträcka ut litegrann. Dock somnade jag under avslappningen.. Hehe.

Maten går bra men jag håller på att spy på alla mjölkprodukter som ska ätas som mellanmål för att de ska vara proteinrika. Proteinpulver får man inte äta, vad fasiken ska jag äta då? Kikärtor?



Dock är kvällsmaten med kesella och bär nästan som att äta glass tycker jag så det vill jag inte byta ut!

The training goes on, I'm very tired right now but I think I will really come in to it after a few days. My body just needs to adjust to this level of training and the new food. I've already began to hate dairy products though, makes me sick. The only thing I really like is Quark, with berries!

Wednesday, January 4, 2012

Biten!

Ja, det kan man ju lugnt säga att jag är! Tycker att det är så grymt skönt att vara tillbaka i träning igen. Jag kan redan märka på humöret att jag är gladare, mer avslappnad och jag sover bättre.

Eftersom jag slutade äta godis och kakor 1 oktober och enbart har ätit ett minimum av detta under julen så har jag inget sockersug alls. Kosten går jättebra och det enda problemet skulle väl vara att jag snart kommer att sakna min älskade thaimat. Men 30 dagar går snabbt och efter dessa 30 dagar är jag fast besluten att äta thaimat en gång i veckan!

Jag är redan jättepeppad men för att peppa mig själv ännu mer har jag satt upp två mål.
När 15 dagar är gågna är det jag som beställer ett par Nike Run Free med NIKE ID så att jag får dem precis som jag vill. Nämligen dessa!

Get a total customization experience at NIKEiD.com. You can customize colors and materials for a totally unique take on kicks, T-shirts and more. Start customizing now at www.nikeid.com.
Check out the
Nike Free Run 2 iD Running Shoe
I designed at NIKEiD.com


Och när alla 30 dagar är klara och man ska träna på egen hand så kommer det ju vara februari och då har jag tänkt att jag ska börja springa ute lite mer så då ska jag köpa denna jackan som är helt i reflex! Sjukt cool!

Tuesday, January 3, 2012

Day 2

Ouch! Jag har extremt ont i kroppen idag! Jag som trodde att träningen var en piece of cake. Där fick man så att man teg. I vilket fall gick träningen bra idag också och jag kör på med gott mod!

28 dagar kvar! Hehe!

Fireworks!

Ja det är något jag gillar! Så mycket så att jeg blir helt väck när jag tittar på dem! Detta är på nyårsafton..




Monday, January 2, 2012

Day 1 (a day too late)

Haha ja, jag kunde bara inte börja med träningen igår. Vi var inte hemma förrän kl 6 på nyårsdagens morgon så jag var tvungen att sova. Nyårsafton var jättetrevlig och kul! Första gången i Danmark och på Dronning Louises bro. Goa människor och massa musik gjorde ju också sitt till! GOTT NYTT ÅR!!

Men idag har jag kört igång och det har gått superbra. Träningen var inga problem, bra men inte överdrivet jobbig. Maten har funkat och jag har tagit en extra promenad.

Alles gut hitintills!

Pic from here

I could not start with the training program yesterday, I was all too tired to do it.
New year's eve was a blast by the way! HAPPY NEW YEAR!