Wednesday, October 29, 2008

Ljusspel!

Jag har haft ont i huvudet hela dagen så det blev ingen riktig träning idag. Då tänkte jag och Max att vi tar ju en powerwalk istället. Det gjorde vi, vilket var superskönt, men det hände något häftigt när vi gick förbi Malmöhus Slott. Där provkörde de ett ljusspel på väggen som ska köras igång till ljusfestivalen :by light som startar på fredag! Det var ljus över hela slottsväggen och skithög musik, det visade liksom Malmös historia från 1400-talet till framtiden.
Superfräckt! Vi vill se mer och ska verkligen ge oss ut på långpromenad hela lördagskvällen!

Brrr..

Nu har det börjar bli kallt tycker jag. Bara 5 grader imorse så nu är det väl dags att plocka fram kappan och en lite tjockare halsduk. Hittills har jag klarat mig barfota i pumps och ballerina, men jag får väl erkänna att det är november på lördag och börja använda mina andra skor, eller iallafall strumpor i skorna.

Jag älskar ju visserligen hösten, särskilt när man åker förbi ställen som ser ut ungefär såhär..
Man vlir ju liksom alldeles knäsvag och det är alldeles krispigt ute! Jag vill bara promenera omkring då i varma, fina kläder och sen gå hem och dricka varm choklad..

Bilden är lånad från Cemimo

Tuesday, October 28, 2008

Middag med Karin..

..blir det ikväll! Det var sjukt länge sedan vi träffades så det ska bli hur kul som helst. Det är ju hemskt när man aldrig kan få tiderna att passa. Jaja, ikväll är det iallafall Metro på Möllan som gäller och där är det såhär fint..

Monday, October 27, 2008

Då var det måndag igen..

Det känns ju alltid som att helgen tar slut för snabbt! Jag trivs på jobbet och allt men helgen kunde ju varit liiiite längre. Jaja, nu är det en ny vecka iallafall och jag ser fram emot kursen jag ska på torsdag-fredag. Den heter Nye Ledere och detta är andra gången vi träffas - väldigt utvecklande. Vi brukar ha lite walks and talks, så jag hoppas att det blir fint väder oxå. Så egentligen ska jag inte klaga, det blir ju bara tre dagar "vanligt" jobb.

Sunday, October 26, 2008

Promenerat i regnet..

..i min gula regnrock har jag gjort en hel del idag! Max föräldrar är här från Skellefteå så vi har visat skåne från dess regningaste sida. Bland annat har vi varit en runda i Ystad och ute vid Marsvinsholms slott. Fantastiskt fint.. Nu ikväll gick vi ut en hel timme i mörkret och regnet, ja det är ju mörkt redan, och nu ska vi äta äppelkaka som jag har bakat.

I fredags fyllde Max 28 år och vi firade honom här hemma med ett riktigt kalas! Min mamma och pappa var här och hans föräldrar oxå. Jag hade bakat prinsesstårta och han fick massa fina presenter!

Saturday, October 25, 2008

Stövlar..

Vardagsstövlar, eller kanske mer fritidsstövlar har jag varit på jakt efter länge. Jag behöver en sko som man kan ha när man är ute och promenerar eller bara ska iväg en runda. Högklackat är ju snyggast men man kan ju tyvärr inte alltid ha det. I vilket fall som helst provade jag dessa fina från Gudrun Sjödén igår. De är ju perfekta till att ha så.. Men vad tycker ni? Svarta eller vinröda? Eller inte alls?
Jag är nog mest inne på de vinröda för de svarta var lite mycket Mc-boots..

Friday, October 24, 2008

Caroline

Min lilla kompis Caroline gör så himla bra ifrån sig i kickboxningsvärlden! Hon har vunnit vm-tre gånger och är ju utan motstånd den tuffaste jag någonsin mött! Äntligen får hon lite uppmärksamthet oxå.. Titta på den här intervjun i tv4.

Thursday, October 23, 2008

Igår..

..när jag satt på mitt hotellrum kunde jag inte låta bli att titta på Tradera lite. Jag budade bland annat på en fin julduk till vårt nya köksbord som kommer imorgon och de här fina salladsbesticken. Jag har haft likadana tidigare men lyckades smälta skeden i stekpannan. Ja, jag vet.. Man ska inte steka med salladsbestick i plast. Jag har lärt mej det nu..

Wednesday, October 22, 2008

Nya byxor igen..

Ja, jag kunde inte motstå! Det är ju faktiskt så att när man hittar en byxmodell som passar så måste man slå till. Därför har jag köpt byxorna från Tiger, modellen Maii även i svart. Om ni kommer ihåg så köpte jag dem i grått för ett par veckor sedan och de är fantastiska! Andra saker som jag skulle vilja ha i November är:
  • Svart lamull/angora kofta med pärlknappar från Benetton (har redan grå/vit/röd) Det är världens bästa koftor. Så klassiska!
  • Rengöring till ansiktet (har haft Dior) är det någon som har nåt tips på nåt annat bra?
  • Foundation/mineralpuder
  • Ögonskuggor 5 pack från Dior (allt mitt smink har tagit slut samtidigt)

Hatesphere

Eftersom jag är i Århus så får ni lyssna på ett väldigt bra Århus-band.. Hoppas att jag hinner skriva mer ikväll!

Tuesday, October 21, 2008

Frenchys Beauty Parlor!

Såhär ska en frisörsalong se ut enligt mej! En riktig skönhetssalong, som en rosa dröm. Precis som Frenchy i Grease ville ha det. Därav kommer även namnet. Det finns två tjejer i Malmö som försöker med något liknande, dessutom är dom ekologiska. Jag måste gå dit och prova nån gång. Big Hair Mama heter den salongen och ligger på Möllan. Tyvärr ligger Frenchys i Burbank, Kalifornien men en vecker dag hoppas jag att jag kan ta en behandling där.


Idag..

..vill jag helst sitta inne och dricka te ur såna här fina koppar...


..och lyssna på sån här bra musik.

Usch, det regnar och det är först nu det börjar bli ljust.. Fast det är ju mysigt om man får stanna inne..

Monday, October 20, 2008

Sovrummet..

..har vi målat i helgen. Vi har även byggt in våra garderober. Hyllorna hjälpte pappa oss med för rätt länge sen men nu har vi äntligen fått dit alla lister och målat dem. Färgen kändes lite överväldigande först men vi är faktiskt helnöjda!

Fönstret och bokhyllan

Min fina skohylla

En sån här kaka..

...skulle jag vilja baka på fredag när Max fyller år! Både hans och mina föräldrar kommer på besök och det hade ju varit roligt att ha den här fina formen då. Den finns för 379 kr på Bluebox.
Fast jag anar att han allra helts vill ha prinsesstårta som den tårtoman han är..


Sunday, October 19, 2008

Cocktailparty!

Cocktailparty var det igår hos Anna och Emma. Fantastiskt goda tårtor och fina drinkar. Jag fick massa röda drinkar med inlagda körsbär för att det matchade min outfit. Trevligt som bara den!

Emma fyllde ju faktiskt år och vi hittade superfina armband till henne när vi var en runda i Köpenhamn i fredags.. Perfekt!


På väg..

Örhänge

Nina åker till USA igen. Västkusten den här gången. Jag har önskat mig en Las Vegas tröja och de här fina örhängena från Betsey Johnson. Och såklart några tights och strumpbyxor från American Apparel och sist men inte minsten stor påse Jelly Beans!

Friday, October 17, 2008

Grrr..


Ge mej chokladglass... ....och en filt...
....tända ljus... ...och en bra film.

Thursday, October 16, 2008

Bakmaskin!!

Tjohoo! Idag har jag slagit till på min absoluta drömpryl till köket! Vet ni vad det är...
Trrrrrrrrrrrumviiiiiiirrrrrrrrrrrrrvelll!!
En Kitchen Aid bakmaskin! Jag har köpt en cremefärgad sån som bara kommer att bli sååå fin i köket! Gud vad jag ska baka! Det är den med den stora skålen och den stora motorn så man ska kunna göra alltifrån bröd till muffins.

Wednesday, October 15, 2008

1-års kalas!

Ikväll ska vi till lille Sigge som fyller 1 år! Hipp hipp hurra! Han ska få en sån här liten tax av oss. Den finns på Designtorget och kommer från Brio. Brio gör helt enormt fina och klassiska leksaker tycker jag. Den här taxen är designad 1952 och tydligen fortfarande en favoritleksak bland barnen.

Baka = kladd

Ja, eller iallafall för mig. Jag kladdar en hel del när jag ska baka. Trots det så älskar jag det, framföralllt muffins och tårtor. Därför skulle kanske lösningen på mitt problem vara det här underbart söta förklädet från Carolyn's Kitchen. Finns för 399kr på Sivletto. Dessutom skulle det passa sååå fint i vårt nymålade kök. Bilder kommer snart.. Vi ska bara få alla möbler på plats!

Tuesday, October 14, 2008

Nosey Joe

På kvällen efter Lindy Hop kursen som jag ska gå är det HepClub med Nosey Joe! Och kl. 21.00 när det startar så har de intro med Lindy Hop i en timme. Dessutom träffade jag en tjej när jag var på Hillbilly Hellcats som sa att de skulle anordna en workshop med 40-50-tals håruppsättningar.
Wow! Vilken helg det kommer att bli!

Monday, October 13, 2008

Flamingo!

Se så fiiin! Supersöt flamingo i strass från Sivletto. Bara 89kr! Skynda skynda!

Sunday, October 12, 2008

Ny kappa och skor!

Idag har vi strosat runt på stan i det fina vädret Max och jag.. Så skönt! Vi gick in en runda på Weekday, där vi inte har varit på hur länge som helst och jag hittar denna fina kappan! Precis en sån jag letat efter. Den är svart med fin krage och klockad kjol, från Cheap Monday. 1200kr, vilket fynd! Dessutom var jag på Håkanssons och hittade fin fina svarta pumps med konklack från Vagabond.

Saturday, October 11, 2008

Lindy Hop


Max och jag ska på Lindy Hop kurs andra helgen i November. Det ska bli sååå kul! Förhoppningsvis får vi sällskap av Camilla och hennes pojkvän. Övertalningskampanjen pågår.

Tills dess....

Friday, October 10, 2008

Hillbilly Hellcats!

Igår var jag på konsert tillsammans med den eminenta Camilla! Det vi såg var Hillbilly Hellcats! Himlans bra alltså! Det trodde jag inte när jag såg tre gubbar som såg rätt trötta ut på scenen, men vilket ös. Kanon! Om ni vill lyssna lite så klicka på länken.

Tuesday, October 7, 2008

Cupcakes!

Jag bakade lite i lördags, jag har nämligen precis varit iväg på 3 dagars ledarseminarie på Nordsjälland. Så då tänkte jag att lite muffins med glitter på skulle passa in. Tyvärr har jag inget fint kakfat att ställa upp dem på så de kommer inte helt till sin rätt här..
De är faktiskt helt veganska, bakade på dinkelmjöl och råsocker.Vi bodde i en sommarstuga i Vejby Strand, båda dagarna tog jag en morgonpromenad ner till havet. Det är så otroligt vackert där!

Nya byxor!!

Kom på posten idag! Mamma har fixat de här superfina byxorna från Tiger till mig! Tack tack!
Modellen heter Maii och är verkligen en byxa som tilltalar mig. Dessutom tycker jag det var kul att den fanns i grått, annars är det ju alltid svart svart och åter svart..

Friday, October 3, 2008

Päron!

Idag har jag lagt in päron. Ja, du läste rätt! Jag har kokt päron i muscovadosocker och vatten. Sen tillsatte jag konserveringsmedel så att det håller sej utan att man behöver frysa det.
Jag hittade rätt fula burkar från Åhléns men efter lite pyssel blev det ändå rätt fint.

Söt vardagsklänning..

Hade passat att ha på jobbet med en svart kofta och ett pas svarta pumps. Ca 450kr från Asos.com Men där är problemet! Jag hittar inga snygga svarta pumps. Är det någon som har sett några? Jag vill gärna ha med rund tå och inte alltför smal klack.

Thursday, October 2, 2008

Sjuk men träningssugen..

Ja just det.. Skittrist kombination! Jag är helt slut och har ont i hela kroppen, snorig och hes.. Det är säkert bara en liten höstförkylning men jag är träningssugen så det bara skriker om det.. Så jäkla tråkigt, men men, man måste väl vila tills man är frisk. Men förhoppningsvis kan jag ju iallafall ta en promenad imorgon..