Wednesday, October 3, 2012

Strong is the new skinny!

Som ni vet tränar jag ju roller derby rätt många gånger i veckan och därtill försöker jag att springa. Dock har jag i de senaste månaderna haft problem med min rygg så det har inte känts så bra och det har gjort ont efteråt.
I vilket fall som helst så var jag hos en fysioterapeut igår och han berättade att det är inga fel alls på min rygg jag är bara feltränad och därav överbelastad i min vänstra sida där muskulaturen är svagare.
Så jag får inte springa och någon gång under hösten ska jag ta en paus från rullskridskorna. (Lämpligast för mig, efter Barcelona matchen den 3 nov.)
Jag ska gå till gymmet och bli stark! Med fokus på core och benträning.

Men vet ni, det gör mig ingenting för Strong is the new skinny! Jag är hellre vältränad med definierade muskler och fast kropp än att springa mig till en mager kropp som inte funkar fullt ut. Jag är peppad!


2 comments:

Swede Hurt said...

när jag insåg att hellre muskler än smal så har jag mirakulöst helt automatskt blivit salare också - med väldefinieade muskler... ja... och jag vet inte hur det bara hände

jag har börjat med en PT en gång i veckan - och det känns hur bra som hest... lite mer överkropp och core -eftersom jag är galet stark i benen... dock är ena benet TRE centimeter bredare än det andra - så det ska vi göra något åt också

Sandy De Luxe said...

PT låter skitbra. Jag går hos en fysioterapeut nu som ger mig övningar men sen är PT nog värt att satsa på.

Haha mitt ben är också bredare men inte riktigt så mycket!